Login Form

signup form

Have An Account ? Login

Tema

Planeten Pluto: Søndag den 20. og lørdag den 26. november kl. 10-16

Pluto astronomisk
Pluto blev opdaget i 1930 af Claude Tombaugh fra Lowells observatoriet. Den 18. februar var Tombaugh ved at sammenligne to plader centreret på den klare stjerne Delta Geminorum, ikke langt fra, hvor Uranus var blevet opdaget næsten 150 år tidligere. Han udså sig et lyssvagt objekt, der havde flyttet sig, og efter at have kontrolleret med tredje plade. forstod han, at han havde fundet den så længe eftersøgte planet, påbegyndt af Lowell selv i 1905.

Pluto bliver en dværgplanet
I 2006 blev Pluto degraderet til dværgplanet, hvorved den danner selskab med de øvrige dværgplaneter Ceres, Eris, Makemake og Haumea, som alle anvendes i den esoteriske astrologi og af enkelte astrologer i den psykologiske astrologi.

Transformation og fornyelse
Som direkte afledning til Mytologien er Pluto knyttet til døden, noget skal dø for at give plads til noget nyt og brugbart, fra destruktion over i den positive ende til genfødsel, transformation, rekonstruktion og fornyelse. Pluto er alt eller intet, den gør ikke noget halvt, hvilket også er den erfaring, man som astrolog får under arbejdet med klienthoroskoper. Den beslutning, der træffes, bliver ført til ende.

Magt eller afmagt
Pluto står for magt og det modsatte afmagt, den er stædig og vil have sin vilje, men den kan også være manipulerende og styrende i det skjulte, kompromisløs, og den viser ting, der er tvingende nødvendige.

Pluto er også detektiven, der ikke helmer, før den har fundet ind til sagens kerne, eller har fundet en løsning på en situation. Pluto er hudløst ærlig og sandhedssøgende og holder sig ikke tilbage fra angstprovokerende sager.

Kodeordet er: Giv slip
Vi finder den psykologiske sans i Pluto, søgen efter erkendelser, den bliver ved, til hver eneste sten er vendt. Det betyder samtidig, at den har svært ved at give slip, når den først har bidt sig fast. De fleste genkender sikkert Skorpionen og det 8. hus gennem den nævnte beskrivelse.

At acceptere det uundgåelige
Når vi skal tyde aspekter til Pluto, må vi acceptere, at Pluto altid er bærer af det uundgåelige. Planeten, som er i aspekt til Pluto, møder sandheden af tilværelsen gennem liv og død, noget må gå til grunde for at give plads til noget nyt. - Giv slip på det gamle.

Pluto aspekter er en svær øvelse
Når man arbejder med horoskoptydning, så er der ingen tvivl om, at aspekter til Pluto er en udfordrende øvelse, og det er ligegyldigt, hvilket aspekt der er tale om, fordi Plutos aspekter bevirker, at det ubevidste, tabuer og lignende skal op til overfladen og behandles, og det gør ondt, når gamle og måske fortrængte hændelser skal op og bearbejdes.

Som astrologer lærer vi, at de dynamiske aspekter, kvadrater og oppositioner er tunge at danse med, men med Plutoaspekter erfarer vi, at trigoner og sekstiler i nogle tilfælde kan være mere belastende, hvilket skyldes, at de harmoniske aspekter medfører, at Plutokræfterne flyder uhindret.

Man kan ikke stoppe dem og må derfor tage konsekvensen af det, som skæbnen har tildelt dig. På den anden side vil man formentlig have mindre angst og modstand mod det uundgåelige, end tilfældet er med de dynamiske aspekter.

Temadagens forløb:
Der er ankomst kl. 10, og formiddagen bruger vi på en gennemgang af Plutos forskellige ansigter, globale begivenheder ved indtræden i tegnene siden dens opdagelse samt dens betydning i husene.

Vi spiser vores medbragte mad kl. 12 eller deromkring, afhængig af, hvordan de øvrige hold holder pause. Kildevand købes i receptionen, og der er en varmdriksautomat i frokoststuen.
Efter frokostpausen bliver deltagernes horoskoper taget op (frivilligt), og Plutos placering samt aspekter bliver tydet.

Temadagen skulle gerne blive en dag, hvor vi på tværs af erfaringer diskuterer Pluto og planetens natur og betydning i horoskopet. Erfaringerne fra de tidligere afholdte temadage viser en stor spørge- og diskussionslyst, så vi rigtigt kommer rundt om emnet, og ikke mindst gennemgangen af deltagernes horoskoper giver anledning til stor spørgelyst.

Da der har været en overvældende tilslutning til denne temadag, har det været nødvendigt at dublere, så det samme tema afholdes hhv. den 20. og 26. november.

Temadagene finder sted i:
AstrologiHuset, Teglværksgade 37, 4., 2100 Kbh. Ø
Der optages maksimalt 12 deltagere.
Pris: 650,00 kr.

Har du spørgsmål, så send din mail eller mobilnr., så kontakter jeg dig hurtigst muligt.

Kontakt